در دهههای اخیر با توسعه اقتصاد صنعتی، جمعیت شهرنشینی رو به افزایش نهاده و شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خاصی را حاکم کرده که سرفصل همه آنها، جایگزینی مفهوم شهروندی بهجای شهرنشینی است.
در شهرهای پیشرفته امروز، همه افراد جامعه خود را سهیم و شریک در مدیریت شهر میدانند و به نوعی در مسیر توسعه شهر تلاش میکنند و تعامل نزدیک شهروندان با مدیران شهری، شرایط مناسب و افزایش کیفیت زندگی را ایجاد میکند.
جلین،با اتکا به فرهنگ و دانش مردم خود میتواند الگوی شهر خلاق باشد. شهر خلاق، با مدیریت تعاملی توسعه پیدا میکند و مشارکت شهروندان، فرآیند برنامهریزی را توسعه میدهد و هرچقدر آموزشهای فردی توسعه پیدا کند، رسیدن به اهداف نیز آسانتر و نزدیکتر میشود.
حقیقت آن است که برنامهریزی فرهنگی و سرمایهگذاری در بخش اجتماعی و فرهنگی در یک شهر نقش بسیار مهمتری در مقایسه با سرمایه عمرانی ایفا میکند و ثابت شده است که در نظام مدیریت شهری، هر چه سرمایه فرهنگی و اجتماعی افزایش یابد، موجب تقلیل هزینههای اجرایی و عمرانی نیز میشود. بر همین اساس باید در کنار کارهای عمرانی و زیباسازی فضای شهری به مسأله فرهنگ شهروندی و ارتقای آن با برنامهریزی مناسب توجه کرد؛ زیرا در صورت تحقق این هدف میتوان به جذب توریست و گردشگر پرداخته و از منافع آن برخوردار شد.
امیدواریم در سایه توجهات الهی و حمایت مسؤولین و همراهی و همدلی شما همشهریان مهربان و دلسوز در آینده شاهد خدمات بیشتر و بهتر و شکوفایی هر چه تمامتر شهرمان باشیم.